Fotopagina Suisse PT Tour 7 en 8 mei 2016

Suisse PT Cruiser Tour 7 en 8 mei 2017 (door Pieter en Tracie den Exter)

Hierbij een verslag van de tweedaagse Zwitserse PT Cruiser meeting georganiseerd door Patrick (FanaticPT) uit Zwitsersland in het weekend van 7 en 8 mei.

Vrijdag 6 mei om 08.15 uur vertrokken Tracie en ik vanuit Nederland voor een ritje van ongeveer 8 uur en ruim 740 kilometer. P(ieter)T(racie)Cruiser is goed voorbereid. Buitenkant gewassen, gepoetst en binnenzijde schoongemaakt. Alle vloeistoffen gecontroleerd. Uiteraard achterbak geladen met gereedschap voor het geval dat. Achterbank is voor de koffer en overige artikelen die meegaan.

Het weer zit mee. Droog en een lekkere temperatuur. De trip gaat via België, Luxemburg en Frankrijk naar La Chaux-de-Fonds. Geboekt hebben we voor drie nachten bij hotel Vue-des-Alpes.  Alleen ontbijt inclusief want Patrick heeft e.e.a. geregeld aan lunch en diner de aankomende dagen.
De rit gaat voorspoedig. Met twee kleine tussenstops verder non-stop doorgereden. Geen files of wat voor opstoppingen dan ook. Net voor de Zwitserse grens verlaten we de snelweg en gaan via een toeristische route binnendoor. En leuk is dat over die bochtige en soms steile hellingen door het berglandschap te rijden. Alles is gefilmd met de dash-cam. De bestanden zal ik in een later stadium uitzoeken en publiceren.
s1Zo rond 18.00u arriveren we bij het hotel. Eerst even inchecken en e.e.a. uitladen.
Hierna zijn we naar het uitkijkpunt gegaan, voor het hotel, waar je een goed zicht hebt op de Alpen. Het is wat heiig maar met behulp van de daarvoor geplaatste grote kaart zijn diverse bergen te zien. Her en der nog wat sneeuw. Hierna hebben we op de kamer wat zitten chillen en tijd voor bed.

Zaterdag. Dag 1.
Na het ontbijt in het hotel, is het tussen 11.00u en 14.00u verzamelen. Eerst zijn Tracie en ik naar het stadje La Chaux-de-Fonds gereden om naar de 14e verdieping te gaan van de Espacitetoren. Hier heb je een mooi uitzicht over het stadje en omgeving. Rond 12.00u krijg ik een sms en app van Patrick. Waar ben je…. Iedereen is er al. Dus als een speer naar de ontmoetingsplaats aan de Reu de Marais 6 alwaar Patrick zijn werk is.

Aangekomen op de parkeerplaats staan daar al 11 andere Cruisers opgesteld (1 minder i.v.m. pech aan de s2
versnellingsbak). PT naast de groep opgesteld en we werden begroet alsof we iedereen al jaren kenden. Zeer hartelijk ontvangen.
De taalbarrière was niet zo’n probleem. Ondanks dat wij geen Frans spraken en de meeste Fransen geen Engels vertaalde Patrick e.e.a. of een enkeling sprak Duits.  Voor vertrek nog wat bescheiden ontvangen van Patrick. Goodiebag, route/dag beschrijvingen. Tevens had hij met zijn vrouw Zaza een lunch verzorgd die we in de kantine van het gebouw waar Patrick werkt hebben genuttigd.
Rond 14.00u vertrok de groep in colonne, met Patrick voorop en een fel gele Cruiser met oranje zwaailicht als laatste, naar Les Bennets voor een boottrip van Les Bennets naar de watervallen in de rivier Le Saut-du-Doubs. De tocht ging via allerlei tussenwegen, veel kronkels, 1 baan breed, en lekker hellingen van 6%. Dus veel in zijn 1 of 2. Aangekomen in Les Bennets stappen we in de boot. Beetje te vergelijken met de toerboten in de Amsterdamse grachten. De s3boottocht ging deels ook langs hoog opstaande rotswanden. Er werd e.e.a. verteld over de geschiedenis van het ontstaan van de wanden. Eenmaal een stukje voor de watervallen aangekomen (boten kunnen niet verder i.v.m. de stevige stroming) gaan we lopend langs de de rivier naar de watervallen.

Een heerlijke wandeling langs een snelstromende rivier en een prachtige natuur. Het is ook al rond de 30 graden. Na hier een tijdje vertoefd te hebben gaat de groep terug naar de boot voor de terugvaart.
Eenmaal aangekomen bij het punt waar de Cruisers staan opgesteld komt een andere Cruiser net aanrijden. Fransman die toevallig in de buurt was en foto’s wilde maken. Er is even met hem gekletst voor vertrek naar het volgende punt, restaurant Chevrolet50 in La Chaud-de-Fonds.
Dit restaurant is ingericht naar de jaren 50. Schoon en fris. Plaatsen zijn al gereserveerd. Patrick verteld over het menus4
en de avondmaal kan aanvangen. Bediening is keurig en zeer vriendelijk. Het eten van vooraf tot toet was heerlijk (o.a. tappas, salade, etc.). Een goed verzorgde maaltijd. Na het toetje heeft Patrick nog wat extra goodies van sponsers voor de aanwezige deelnemers. Inmiddels is het al rond 22.00u geworden. Na wat napraten gaat een ieder naar zijn hotel of andere plaats van overnachting.

Zondag. Dag 2.
Verzamelen rond 14.00u op de parkeerplaats van restaurant Chevrolet50.
Vandaar ook weer via diverse smalle en hele steile weggetjes naar de molen-mijnen van Le-Col-des-Roches. In deze mijn zien we, wat er nog van over is, hoe men ondergronds graan vermaalde tot meel, hout zaagde etc. Schoepraden werden aangedreven door stromend water wat van het oppervlak afkwam via natuurlijke ingangen. Het waren aardig wat traptreden naar beneden en weer terug door het stelsel van kamers en gangen. Maar zeker de moeite waard geweest om te zien. Na hier allemaal in geweest te zijn verzamelen op de parkeerplaats en vertrek naar restaurant Le Petite Joux.
s5En die is te bereiken via een smalle route die 6% steil is en behoorlijk lang. Eenmaal aangekomen worden klanten die er al waren hun auto’s verzet om plaats te maken voor de groep Cruiser. Vooraf worden we begroet met een drankje. Wijn voor de liefhebbers en sinaasappelsap voor de niet alcohol drinkers. Tevens een lekker stukje kaaspizza. Na wat gebabbel gaan we naar binnen voor de maaltijd. Vooraf een klein schaaltje champignon-mouse. Daarna een heerlijke salade gevolgd door o.a. kippenpoot en stukjes licht gebakken aardappels. Als toetje een heerlijk koffie-mouse met slagroom.

Rond 15.00u gaan een 5 tal aanwezigen weer op weg naar huis. Degenen die nog een nacht blijven gaan gezamenlijk in colonne wederom over een toeristische route richting een kaasfabriek, la fromagerie des Pont-de-Martel. Hier aangekomen worden we binnen gelaten voor een korte tour in de kaasfabriek. En ja even krijgen de geurpapillen een opdonder van de kaaslucht en is het zweten van de hitte binnen.
Binnen werd er ook een filmpje getoond over het proces vanaf de koe tot aan de verkoop. Als laatste zijn we naar de fabrieks kaaswinkel gegaan en heeft een ieder 1 of meerder soorten kaas gekocht. Ik en Tracie een groot stuk Gruyère extra gerijpt.  Die is voor later om klein te maken.

Na deze bezichtiging gingen er nog twee huiswaarts. De laatste 4 en wij gingen gezamenlijk naar Vue-des-Alpes, waar ook ons hotel is, om nog even van het uitzicht over de Alpen te gaan genieten.
Hier hebben de laatste deelnemers afscheid van elkaar genomen.
Ik en Tracie zijn moe en voldaan naar de hotelkamer gegaan. Opgefrist en wat gechilled.
Maandag tijd voor uitchecken na het ontbijt en inpakken. Op ons gemak rond 10.00u vertrokken. Deze keer een andere route terug. Eerst even nog in Neuchâtel gewinkeld. Daarna via Biel, Bazel, , Luxemburg, Nancy en Brussel, met een paar tussenstops, op ons gemak huiswaarts gekeerd.
Al met al was het een zeer goed verzorgd, georganiseerde, meeting. En zeker de moeite waard om een volgende keer weer deel te nemen. Zelfs de gedachte om het gebied ook al is er geen meeting weer eens te bezoeken dit jaar.

Echt een aanrader.

Groet Pieter en Tracie (P(ieter)T(racie)Cruiser


s6

s7

s8

s9

s10

s11

s12

s13

s14


Fotolinks

Pieter den Exter
Vrijdag 6 mei 2016
Zaterdag 7 mei 2016
Zondag 8 mei 2016

Patrick Liechti
Weekendimpressie