Fotopagina PT Cruiser Bloesemtocht 2018

Impressie (door Arjan van Herk)

Op 14 April 2018 stonden in Enspijk 16 prachtige cruisers en hun baasjes te wachten om te gaan toeren door de prachtige omgeving. Val en Ully hadden dit keer niet alleen de Betuwe als leidraad maar ook de vele mooie dorpjes daar buiten. Omdat er weinig bloesem zou zijn vanwege het koude weer de afgelopen periode. Dat viel naarmate we overal langskwamen  erg mee. Prachtige bomen vol bloesem sierden toch diverse wegen die we volgden.

Mooie dorpjes, dijkjes en de rivieren en diverse stop’s voor een mooi fotomoment. Val en Ully hadden het weer goed voor elkaar. Soms ging het even wat snel, zodat aan het begin Tankie en de Red Devil even een gezellig onderonsje hadden met z'n 2e. Val  keerde Tankie om en ging er vandoor om de verloren cruisers op te gaan sporen. Na enige tijd was de groep weer compleet en konden we weer verder. Na een mooie route kwamen we aan voor de koffie stop, zoals altijd weer goed geregeld. Iedereen werd voorzien van een drankje en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom en we konden ook meteen ”pipi machen”.

Nadat we even bij de “Blusser” hadden gezeten keerden we terug naar onze cruisers en vervolgden we onze weg. Dit keer richting Zuid Holland en omgeving. We kwamen door prachtige plaatsjes en langs  eeuwen oude boerderijen, prachtige dijkjes en overal stonden toch echt de  bomen vol met bloesem. En de zon deed heerlijk zijn werk, mensen zwaaiden naar de rij  cruisers die vol trots de omgeving kleurde. We kwamen door het  plaatsje Schoonhoven en gingen richting de veerpont om over te steken naar Groot Ammers.

Nadat alle cruisers op de pont stonden konden we gaan varen. We waren snel aan de overkant om weer verder te cruisen, maar er ging iets mis, klein foutje: de filmdame werd vergeten. Gelukkig  was de Bezemwagen “Roadrunner” er nog om de vergeten dame mee te nemen. Ook weer opgelost.

In Nieuwpoort, ook weer zo’n mooi klein dorp, hadden we nog even een mooi foto moment. Daarna cruisden we weer verder langs de Lek. En mooie dorpjes en oude boerderijen. We cruisen nu naar “Restaurant de Zwaan” want iedereen had nu toch wel honger gekregen. Daar  aangekomen moest iedereen even zoeken naar een goed plek om hun prachtige cruiser veilig achter te laten.

Bij het restaurant gaf organisator Val de “vergeten dame“ nog maar eens 3 zoenen voor de schrik en alles was weer koek en ei. Iedereen ging aan tafel en kon genieten van een goede maaltijd. Soms  duurde het even en zag je de ober in paniek wat heen en weer lopen. Soms een maaltijd teveel of een soepje, maar dat loste zich ook weer op. Uiteindelijk  ging iedereen met een volle maag en een  tevreden gevoel naar huis.
Het was  een zeer geslaagde dag. Val en Ully  hebben ons weer laten genieten van mooie stukjes Nederland. Dank daarvoor en complimenten.


Foto's: Marianne van Herk

Foto: John Gortemuller


Fotolink:
Lia Bruinhout
Jacqueline van der Wal
Sigrid Bartsch

Videolink:
Marianne van Herk