Fotopagina PITP 2016

Impressie van Picnic in the Park 2016 (door Pieter den Exter)

In augustus op zaterdag 13 en zondag 14, was het weer zover. PITP16 ging van start.
Voorgaande jaren gingen we met de meeste deelnemers gezamenlijk op. Om diverse redenen hebben de meesten gekozen voor een eigen planning als het gaat om afreizen naar Engeland en terug naar Nederland. Ik en Tracie hebben er voor gekozen om de heen reis samen op te trekken met Kees en Marijke (Metal Red) van West Nederland. Joy en Sam donderdag al via Duinkerken, GertJan en Mieke met de dagboot via Hoek van Holland, Rene last-minute via Duinkerken, etc.

Vrijdag 12 augustus is het zover. Vroeg uit de veren. 07.00u verzamelen bij grensovergang Hazeldonk langs de A16/E19. Vandaar uit met Kees en Marijke vertrokken naar Calais. Ruim op tijd zijn we aanwezig. Er is een lichter verscherpte controle. Kees kon doorrijden. Ik mocht de achterbak openen.
Rond 10.50u was het inschepen. Op de boot hebben we wat rondgelopen, buiten naar de verdwijnende Franse kust gekeken en na ongeveer 1,5 a 2 uur de witte kuststrook van Dover dichterbij zien komen.

Om 12.00 Britse tijd komen we in Dover aan. Na het uitschepen rijden we door naar afslag 8, langs de M20. Daar hebben we kleine Meet and Greet met Rene (Reintje). Hij was last-minute vertrokken met de boot van 06.00u. Dus stond al even te wachten op ons (tukje gedaan in de Cruiser).
We zouden ook op onze Belgische deelnemers wachten. Die zouden bij afslag 9 zijn, maar we hebben ze gemist. Na dik een uur wachten hoopten we ze tegen te komen op de weg naar Northampton. Door het drukke verkeer niet gelukt.

Na nogal wat oponthoud op de weg komen we moe aan in Northampton, bij het Premier-Inn hotel net buiten het evenementen terrein Billing Aquadrome. Inchecken, spullen naar de kamer en afspreken voor later.
Gelukkig was het restaurant toch nog open i.p.v. gesloten voor een verbouwing. Er was helaas geen rekening gehouden met personeel. Dus wachttijden tot 2 uur. Hier hebben we het weekend niet op zitten wachten elke keer en zijn ook elders, of op het veld, gaan eten.

Zaterdag.
Iedereen na het ontbijt gezellig naar het evenementen terrein. Daar aangekomen inschrijven, lootjes kopen en Cruisers opstellen. Hierna is een ieder rond gaan kijken of zich laten masseren (elk jaar kan je je daar voor inschrijven), en de diverse spelletjes met de Cruiser. Joy en Sam hebben zich aardig ingespannen met de Hook a Duck. Er waren diverse andere competities. En Joy was weer te vinden bij LikwidArt. Diverse standjes met goederen waarvan de opbrengst is voor het goede doel of de club, tweedehands onderdelen, snoep, eten, etc.

Tegen de avond gezellig met de groep het avondeten genuttigd. Daarna omkleden voor de Fancy Dress. Dit is een gezellig avond met muziek waarbij een ieder zich verkleed. Onze groep waren verkleed als personen uit de film Greace. Ik was weer eens gestrikt om als Sandy verkleed te gaan. Baardmans met blonde lange haren en een strakke leren legging. Tegen de tijd dat het schemerig werd was de Glow Show. Diverse Cruiser bezitters hadden hun best gedaan om zoveel mogelijk lichtjes en/of geluiden te laten zien.

Zondag.
De competities. O.a. Best In Show, Best Likwid Art, enz. Vele prijzen/bekers te winnen. O.a. Mieke/Sjuulke, Joy en ik hebben bij diverse onderdelen gejureerd. Spannend, want er waren vele mooie Cruisers. En een ieder had zijn best gedaan om die er op zijn best uit te laten zien.
Uiteindelijk toch weer een paar bekers naar Nederlandse deelnemers. Kees Best Foreign PT, GertJan 3e Best In Show, 1e Best Unique Modification, Robert 3e Tailgate.
Ook tijdens de loterij, verloting van kleine prijsjes, gingen de Nederlanders er ook met wat prijzen vandoor. De Britse omroeper suggereerde al “die prijzen zien we volgende jaar terug met CTN14”.
Al met al was het een gezellig laatste dag. Eigenlijk het hele weekend was als vanouds met PITP, gezellig en echt de moeite waard om heen te gaan. Misschien niet elke jaar voor sommigen maar minstens een keer moet je dit toch meegemaakt hebben.
Ruim 125-150 Cruisers gemiddeld per dag. En je kunt veel inspiratie opdoen voor je eigen cruiser (mits binnen je budget, want sommigen hebben voor kapitalen aanpassingen etc. gedaan/laten doen). Jammer dat er ook dit jaar geen Fransen en Duitser bij waren. Wel 1 Zwitser.

Voor de terugreis op maandag was ook iedereen op tijd om op eigen tijdstippen en manier van overvaren. Dagboot naar Hoek van Holland of korte overtocht via Calais.
Tracie en ik zijn zelf nog een week in Engeland gebleven. 3 dagen Lake District bij een kennis op bezoek geweest en de laatste dagen in Hastings bij 1 van de dochters en haar gezin.

Wellicht zien we elkaar volgend jaar bij PITP 17.


122
Foto's: Pieter den Exter


De Nederlandse prijswinnaars

bGertJan met BlackCruiser: 3de Best in Show en 1e Best Modified (o.a. i.v.m. met zijn suicidedoors).

sFam. Stikkelbroeck met Sky Cruiser: 3e prijs Tailgate.

kKees Haverkamp met Metal Red: 1e Best Foreign PT.


Fotolink
Pieter den Exter