Fotopagina Picnic in the Park 17

Impressie (door Pieter den Exter)

Eindelijk is het dan zover. 10 augustus vertrek naar Engeland voor een weekend PITP17. Kort verslag. Ook met de 'hobbels' die genomen zijn voor het zover was.
9 Hollanders en 1 Belg. 10 Cruisers. Mooi aantal. Vooraf al e.e.a. uitgestippeld voor de route heen. 7 van de 10 via Duinkerken. 3 via Hoek van Holland.
Voor mij ging het niet zonder horten of stoten. Week voor PITP geen druk op mijn remmen. Alle interne rubbers versleten bleek later. Hele systeem van hoofdremcilinder, ABS pomp tot aan de remleidingen en remklauwen toe moeten vervangen. Gelukkig e.e.a. op voorraad. Na montage de ABS pomp laten ontluchten (Heb daar nog niet de apparatuur voor, zit wel in de planning). Probleem opgelost.
Maar alsof de duvel er mee speelde... donderdag, de dag voor vertrek, onderweg naar huis van werk hoorde ik rechtsvoor het wiellager nogal 'zingen'. Ook dat nog. Terug naar de opslag in Etten-Leur. Complete poot gedemonteerd van een sloper en bij mij gemonteerd. Opgelost. Was wat laat dus geen tijd meer om de Cruiser schoon te maken. Dacht doe dat dan wel vrijdagochtend rond 06.00u.

Om 08.00u zou Rene langskomen om spullen voor Joy op te halen en dan gezamenlijk met mij optrekken voor we de eerste Meet & Greet zouden hebben t.h.v. Rotterdam. Vrijdagochtend 06.00u, glas naast de cruiser. Rechter voorportierruit in diggelen. Mag ik nog naar PITP dacht ik.... Binnenbekleding gedemonteerd van de deur. Eerst alle glassplinters verwijderen in en naast de deur. Dit koste me al bijna een uur. Andere ruit, (toevallig heb ik die thuis liggen meerder exemplaren) erin gezet. Tegen de tijd dat ik alles gemonteerd had was Rene er. Spullen ingeladen. Tracie, 1 van de dochters en haar jongste zoon, en alle tassen en koffers ingeladen. Op naar de eerste Greet & Meet. Bij Rotterdam hebben Johan en Thea zich aangesloten. Door naar de tweede Greet & Meet bij de Total langs de A16/E19 t.h.v. Hoogstraten. Daar zijn Corne / Els, Yvan / Viv / Jos en Marijke (onze mistery guest) / Marcel / Joep aangesloten bij de groep. Vandaar naar de Texaco langs de E17 t.h.v. Kruibeke waar Tony en Helma zich bij de groep aansloten. Met wat vertraging i.v.m. files iets over schema. De hele groep in colonne naar Duinkerken. Aldaar aangekomen door de diverse controles. Kofferbakken open. Voor de boot allen achter elkaar en bij het inladen in twee groepen gesplitst. 14.00u Op de boot hebben we gezellig zitten babbelen, wat rondgelopen en gegeten.

Aankomst Dover 15.30 uur. Boot was wat later vertrokken. Van de boot af en afgesproken, omdat we gesplitst waren, bij de eerst mogelijk stop elkaar weer te treffen. Dit ging niet helemaal vlekkeloos maar elkaar uiteindelijk gevonden.
Op naar PITP via o.a. de M25. Rondom Londen superdruk. TomTom gaf een alternatieve route op. Dwars door Londen. Dit was fun......... we raakten in kleine groepjes opgesplitst. Yvan zat schijnbaar nog op de rondweg in de file. Naar een leuke site seeing door druk Londen kwamen we aan de andere kant eruit op de M2. Na een paar minuten sluit o.a. Tony weer aan. De groep was bijna weer compleet. Alleen Rene was spoorloos en Yvan. Het lot wil dat we op een gegeven moment Yvan zagen Cruisen op zijn gemakkie op de linkerbaan (in NL zou dat de rechter zijn). Ook die was dus weer boven water. Alleen Rene....

We zijn uiteindelijk bij een tankstation gestopt voor een sanitaire stop en eventueel tanken. Net iets uit het zicht van de snelweg. Achteraf bleek dat Rene voorbij was gecruised. Hij was iets eerder als ons op het terrein van PITP. Na deze stop met de groep naar het terrein van PITP. Het was als aardig donker dus was even goed kijken hoe wat en waar. Worden we tussen twee muren door een pad opgeleid, naar wat leek een weiland in.... na een kleine heuvel zien tenten en licht. Even aangemeld/begroet en gelijk weer door naar de hotels.

We zaten verspreid over drie hotels. Zaterdagochtend afgesproken op het terrein. Na het ontbijt ben ik vertrokken met o.a. GertJan en Tony naar het terrein. Een ieder was er of was onderweg. Alleen Marijke duurde wat langer...... We hebben ons daar opgesteld op een speciaal voor de Nederlanders/Belgen vrij gehouden plek. Er stond zelfs een bordje met Dutchstreet. Inmiddels waren Joy/Sam en Robert/Ellen/Sjuulke ook aanwezig.
De hele dag gezellig rondgekeken naar weer allerlei standaard en compleet aangepast/gepimpte Cruisers gekeken. Ook leuke hebbedingetjes te koop en genoeg te eten en drinken te verkrijgen. Diverse competities werden gehouden. Verschillenden van ons waren jurylid. Vanuit de West pot waren er diverse bekers gesponsord. Einde van de middag even terug naar het hotel voor het avondeten. Daarna weer naar het terrein voor de Glow-show en andere activiteiten. Aan het einde van de avond naar het hotel (behalve Rene en Joy/Sam, die bleven kamperen op het terrein). Sommigen bleven nog even aan de bar hangen, anderen gingen meteen naar bed voor de volgende dag.

Zondagochtend. Na ontbijt vertrekken naar het terrein. Maar om het compleet te maken, ik kon niet meer schakelen. Moest hem in zijn 1 rammen. Wat heen en weer appen met Rene komen we tot de conclusie dat de koppelingsplaten aardig versleten moeten zijn of de drukgroep. Onder het koppelingspedaal zit een stelpen. Daar kon ik nog een beetje bijstellen om de druk wat hoger te zetten. Dat hielp iets. Kon dus toch, met wat kracht, schakelen en rijden naar het terrein. Daarna niet meer gereden als terug naar het hotel aan het einde van PITP.
Zondag was een mooie warme dag. We hebben nog PT-trekken gedaan, hellinkje op deze keer, geen vlakke ondergrond) met de mannen.. De vrouwen hadden zich niet opgegeven maar vormden toch een groepje van 4 en hebben meegedaan. Mannen 3e van de 3, klein verschil. Alleen wij waren minder gewichtig dus hadden een achterstand. De vrouwen, tja het is gelukt maar net niet in de prijzen. Wel dapper van ze. 's Middags de loterij en de prijsuitreiking. Loterijprijzen gingen er weer behoorlijk wat richting onze groep. Tevens waren er diverse bekers voor leden uit de groep (staat al op het forum/site).
Daarna allen terug naar de hotels of tent. Maandagochtend Marijke, Tony, Rene, Corne en Johan als groep naar Dover, ik ben nog een stuk opgereden tot ik zuidwaarts af moest zakken naar Hastings voor een verblijf van een paar dagen. Tracie is met Marijke mee terug gegaan aangezien zij naar Florida zou afreizen de maandag daarop. Alleen omdat mijn koppeling niet goed ging durfde ze niet langer te blijven en wilde zich voorbereiden op de trip naar Florida.

In Hastings heb ik niet meer gereden. Alles lekker te voet gedaan. Heel wat kms gelopen. Boot omgeboekt van zondag naar vrijdag. Met Rene afgesproken zaterdag de koppeling vervangen. Besteld. Werd op het laatste moment afgeleverd. Vrijdag's....
Om het nog spannender te maken.... ik moest om 13.00u vertrekken vanuit Hastings (met dochter en kleinzoon, die een week bij de andere dochter hebben gelogeerd) naar Dover. Kom op 12.00u naar buiten om spullen in te laden.... lekke achterband. Spijker erin. Voorzichtig naar tankstation op de hoek. Oppompen ging nog maar hoorde een beetje sissen rondom de spijker. Hop naar de garage even verderop. Uitgelegd dat ik over een uurtje weg moest om de boot te halen. Werd gelijk geholpen. Propje ging niet. Spijker zat te ver naar de zijkant. Dus een andere band. Gelukkig hadden ze er 1 van de maat die ik heb. B-keus en maar 60 pound incl. erop zetten. Eindelijk toch veilig naar Dover. Verdere terugreis voorspoedig verlopen, ondanks het wat lastige schakelen.

PITP is en blijft een leuke happening. Moet een ieder minstens 1 keer gezien hebben. Een enkeling van de 10 gaat weer mee volgend jaar (zeker de vaste kern). Hopelijk hebben we dan weer een grote groep.


1

2

3

4

5

6

7


Prijswinnaars PITP 2017

gjGertJan van den Berg
1st - Best Interior / 2nd - Best Super Modified

rbRobert, Ellen en Sjuulke Stikkelbroeck
3rd Slow Drag Race


yvYvan Verschueren
1st - Slow Drag Race / 2nd - Close Encounters


tbTony en Helma Franken
1st - Best Foreign PT


Fotolink:
Pieter den Exter