Fotopagina Nieuwjaarsreceptie 2017

Impressie 1 (door John Gortemuller)

Zondag 15 januari 2017, 12:00 uur. Het was koud bij de Ontmoeting en Begroeting van de Nieuwjaarsreceptie. Toch weerhield dat de 15 dappere Cruisers, die na de 5 annuleringen waren overgebleven, er niet van om naar Oosterbeek te komen.
Johan had de taak van verkeersregelaar op zich genomen en loodste iedereen naar de parkeerplaats van restaurant Hartenstein@Laurie. Voor sommigen leverde de gladheid daar een probleempje op. Ondanks de winterbandjes maakten de wielen overuren. Maar zo tegen 12:30 uur stonden dan toch alle PT's én de Transit van Val op hun plaats.

Binnen in het restaurant was voor ons een aparte zaal gereserveerd, waar we werden ontvangen met koffie en een petit-fourtje. Toen iedereen zijn plaatsje gevonden had, kon het officiële gedeelte beginnen.
Een bijzonder woord van welkom was voor Jurgen, die zijn dochter Sylvana had meegenomen. Vervolgens werd afscheid genomen van Arjen als Teamlid. Om hem voor zijn jarenlange inzet voor Cruisin.nl te bedanken, ontving hij van zijn opvolger Klaas een dinerbon en een staatslot. Afgesproken werd, dat als een een grote prijs op dit lot zou vallen, Arjen alle hotelkamers bij CTN 14 gaat betalen. Let's hope so.

Toen Klaas officieel als nieuw Teamlid was voorgesteld, was het de beurt aan Theo. Hij presenteerde het financiële overzicht van 2016 en beantwoordde de vragen, die hierover werden gesteld. Alle deelnemers ontvingen een kopie van het overzicht.

Traditiegetrouw worden op de Nieuwjaarsreceptie ook de leden, die het afgelopen jaar een meeting hebben georganiseerd, even extra in het zonnetje gezet. Deze keer kregen zij als dank voor de bewezen diensten een Hoornse Broeder overhandigd. Arjan & Marianne en Robert & Ellen waren helaas niet aanwezig. Zij krijgen de Broeder thuisbezorgd. Dattie smaken mag.

Na het overzicht van de (tot nu toe bekende) meetings van 2017 even doorgenomen te hebben, werden door John de nieuwe memberscards uitgereikt aan hen, die hun donatie voor het nieuwe jaar hadden voldaan. Sommigen betaalden ter plekke om op die manier ook in het bezit te komen van de memberscard.

Tegen 13:45 uur gingen we weer de frisse buitenlucht in om, na een korte wandeling door het winterse landschap, de warmte van Airborne Museum Hartenstein op te zoeken.
Nadat Theo de financiële zaken bij de kassa had geregeld, konden we starten met de route door het museum. Een ieder deed dit in zijn eigen tempo. Voor de één is een bepaald onderdeel nou eenmaal interessanter dan voor de ander, zoals in elk museum. De vele vitrines, gevuld met de meest uiteenlopende attributen, lieten ons getuige zijn van de (helaas mislukte) Operation Market-Garden.
Een bijzonder interessant gedeelte van het museum bevond zich ondergronds. Via een gang liepen we door de "Airborne Experience", een natuurgetrouwe nabootsing van hetgeen zich in september 1944 had afgespeeld in Arnhem e.o.

Na het museumbezoek begaf het gezelschap zich weer richting parkeerplaats, waarna gestart werd met een (TomTom) route. Deze bleek helaas niet helemaal vlekkeloos te verlopen. Onderweg bleek één van de straten afgesloten te zijn voor het verkeer. Na overleg werd besloten om dan maar rechtstreeks naar de John Forst brug te rijden voor een bezoekje aan het Informatiecentrum Slag om Arnhem. Helaas viel de groep geheel uit elkaar en na rijp beraad werd besloten dan maar, zonder bezoek aan genoemd Informatiecentrum, naar pannenkoekenboerderij "De Steenen Camer" te rijden.

Daar eenmaal aangekomen, liepen we richting restaurant en konden we plaatsnemen aan de gereserveerde tafels. Een ieder genoot van het door hem of haar bestelde gerecht, hetzij een pannenkoek óf een lekker vleesgerecht. Val deed de aanwezigen even schrikken toen zijn dessert werd geserveerd. Zeker in de matig verlichte omgeving valt zo'n stukje vuurwerk zeker op.

Nadat iedereen zijn rekening had voldaan werd afscheid van elkaar genomen en gingen de deelnemers aan de 1e meeting van 2017 huiswaarts. Namens Team Cruisin.nl bedank ik iedereen voor zijn en haar aanwezigheid. Een bijzonder dankjewel is voor Arjen Brijker, die deze Nieuwjaarsreceptie organiseerde en daarmee zijn periode als Teamlid afsloot.


Lees HIER Impressie 2 (door Val vanDam)


00

01

02

03

04

05

06

07

Foto's: Arjen Brijker.


Fotolink:

John Gortemuller.