Fotopagina Kastelen Route 2018

Impressie (door John Gortemuller)

Zaterdag 10 maart 2018, Marktplein, Brakel. Een prachtige stoet van 19 PT Cruisers verzamelt zich om deel te gaan nemen aan de Kastelen Route. Een Cruisin.nl evenement georganiseerd door Arjan en Marianne van Herk. Wat hadden deze twee leden een geweldige voorbereiding gedaan zeg. Alle deelnemers ontvingen behalve een uitgebreide routebeschrijving, ook nog een informatiemap met een beschrijving met afbeeldingen van de bezienswaardigheden tijdens de twee routes. Daarnaast was er voor elke deelnemer ook nog een "verrassingstasje" met o.a. een Kastelen Route hangertje. Chapeau !!

Na een korte briefing vertrok de karavaan om 12.30 uur voor het 1e deel van de route. Via Zuilichem, Nieuwwaal, Gameren, Kerkwijk en Ammerzoden gingen we naar Kasteel Ammersoyen. Parkeren van de PT's en opstellen voor een prachtige groepsfoto.
Dan op weg naar Kasteel Nederhemert. De zandweg die in de routebeschrijving genoemd werd zullen de meesten nooit meer vergeten. Vóórdat we hier overheen reden hadden de weergoden besloten om er een modderpoel van te maken. Lekker glibberen en glijden dus. En in de wielkasten van de mooi gepoetste PT's bleef een dikke modderlaag achter. Maar het was wel avontuurlijk.

Via Nederhemert-Noord, Aalst, Poederoijen, Giessen en Rijswijk ging de stoet richting Woudrichem. Een prachtig vestingsstadje, ook bekend als Woerkum uit de tv-serie Dokter Tinus.
Op de parkeerplaats, net buiten het stadje, werden we opgewacht door Sophie Krale van het Altena Nieuws. Een leuke verrassing, geregeld door Arjen en Marianne. Sophie maakte kennis met enkele leden, stelde wat vragen en maakte voor ons en de krant een mooie groepsfoto. En op donderdag 15 maart 2018 verscheen onze club in het Altena Nieuws.

Na een korte wandeling door Woudrichem werd een bezoek gebracht aan restaurant "De Stroming", in de tv-serie bekend als "De Gijsbert". Hier genoten we van een lekker kopje koffie met een gebakje én van het mooie interieur. Tijdens de wandeling terug naar de Cruisers zagen we nog enkele bekende gebouwen uit de tv-serie Dokter Tinus. Zoals de apotheek en het politiebureau, die in werkelijkheid een totaal andere functie hebben.

Tegen 16.00 uur vertokken we voor het 2e gedeelte van de route. Via Rijswijk en Giessen reden we richting Slot Loevestein. Arjan en Marianne hadden met de beheerder een afspraak kunnen maken dat we onze PT's korte tijd vlak bij het slot mochten parkeren. En net toen we daarmee bezig waren, kwamen dan toch de eerste regendruppels. Parapluutjes boden hierbij enige uitkomst. Wandelend over de binnenplaats werden de oude gebouwtjes bekeken.
memoBij de info-shop kon je een z.g. "memodaille" uit een automaat kopen (met dank aan René). Leuk als herinnering aan het bezoek aan Slot Loevestein.
Een "memodaille" is een munt met de afbeelding van bezienswaardigheden. Er zijn er heeeeeeeeeel veel van. Kijk hier voor een overzicht van Nederlandse memodailles.

Na het korte bezoek aan Slot Loevestein reden we via Brakel en Aalst over de Waaldijk naar restaurant "De Maasstroom". Er werd afscheid genomen van de leden, die niet bleven eten. De rest van het gezelschap zocht binnen een plaatsje aan tafel. Daar werd de dag nog eens doorgenomen en maakten we een keuze uit de verschillende gerechten. Na een dankwoord aan Arjan en Marianne genoot iedereen van een heerlijk diner.

We konden unaniem vaststellen dat deze Kastelen Route súper geslaagd was. Arjan en Marianne: namens iedereen nogmaals heel erg bedankt voor deze fantastische georganiseerde dag.


0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17


Fotolinks

John Gortemuller
Peter Versluys
Sigrid Bartsch
Peter van der Wal
Peter Steppberger