Fotopagina Fly In - Malle (B) - 21-08-2016

Korte impressie (door John Gortemuller)

Zondag 21 augustus, Dorpsplaats, Malle. Keurig op tijd arriveerden de deelnemers aan de 3e Fly In op de afgesproken plaats. Chris en Peter Cloosterman hadden 's morgens vanwege het slechte weer telefonisch geannuleerd. En zo stonden we met 7 PT's klaar om te vertrekken. De PT's van Yvan en Jos stonden al op het evenementen terrein opgesteld.
Cor Vandewal z'n vrouw Ingrid had voor een verrassing gezorgd in de vorm van speciale PT Cruiser cupcakes. Jummie jummie en een dikke merci voor Ingrid, die er zelf helaas niet bij was.

Tegen 09.30 uur arriveerden er 3 legervoertuigen, waaronder de Willy's Jeep van Yvan. Zij vormden een perfecte begeleiding voor de stoet Cruisers: ze reden voor en achteraan en stopten om het overige verkeer tegen te houden zodat wij ongestoord als colonne door konden rijden. Yvan met z'n Snafu reed voorop en voerde ons probleemloos naar de plaats op het vliegveld waar we de PT's konden opstellen.

Het weer was, in tegenstelling tot de voorspellingen, redelijk te noemen. Het was in elk geval (nog) droog. Er kwam zelfs af en toe een verlegen zonnetje tevoorschijn. Wel een stevige wind, maar dat kwam dan weer goed uit voor de Clubvlag, die deze keer onder de PT van Tony en Helma stond. Na wat vragen en antwoorden over de PT's en wat slap gezever, werd het tijd voor de koffie. Op naar kantine, maar eerst even "hallo" zeggen tegen Viv, die met haar zelfgemaakte kaarten in de overdekte hal zat.

De groep viel daarna een beetje uit elkaar en een ieder bekeek vervolgens wat voor hem en haar het mooiste was. Want er was weer voldoende te zien in de vorm van oude legervoertuigen van Spearhead en prachtige vliegtuigen. Langzamerhand kwamen er ook steeds meer Classic cars en Oldtimers het terrein op gereden. Een mooi gezicht was de rij Ford Mustangs, die vlakbij het gelijknamige vliegtuig geparkeerd stonden en daarmee om en om op de foto werden gezet. Ook heel bijzonder was de verzameling motorfietsen van het merk Gillet.

Zo rond een uur of 2 begonnen er enkele maagjes te rommelen en werd besloten om een hamburger te gaan verorberen. Onderweg van de PT's naar het "horecaplein" vielen de eerste druppels. Dus even flink de pas erin. Gelukkig had de hamburgertent een afdak, dus de bestelling kon droog gedaan worden. Vlak ernaast hadden de uitbaters uit voorzorg een partyluifel geplaatst. Die was in een mum van tijd gevuld met etende personen, want een broodje hamburger in de regen eten wordt een echte knoeiboel.

Toen de bui wat minder werd, verplaatste het gezelschap zich naar de kantine. Daar was het, heel begrijpelijk, een drukte van jawelste. Telkens leek het op te houden met regenen, maar dat was schijn. Echter, de aanhouder wint en om 15.15 uur gingen we weer vol goede moed naar buiten. De lucht kreeg weer de mooie blauwe kleur en het zonnetje liet zich weer voorzichtig zien.

Klaas, Cisca en ik hadden besloten om een rondvlucht met de heli te maken, dus op naar de "boekingskraam". Met onze boardingpas in de hand liepen we naar het start- en landingsplatform. Natuurlijk waren we niet de enige, dus even plaatsnemen in de wachtkamer. Erg lang duurde dat niet en toen "onze" heli geland was, werden we meegenomen door een medewerker van "Heli and Co" en stapten we in. Cisca voorin naast de chauffeur en Klaas en ik achterin. Gordels vast, headset op en hup..... de lucht in. We werden getrakteerd op prachtige vergezichten en kleine huisjes. Na een minuut of 8 was het alweer gedaan met de pret en stapten we weer uit. Hoe kort het ook duurde, we hadden enorm genoten.

Inmiddels was het op het terrein weer behoorlijk druk geworden. Iedereen was weer uit alle beschikbare schuilplaatsen naar buiten gekomen. De zon scheen volop en de wind was gaan liggen. Helaas waren er toen al enkele deelnemers vertrokken. Het was ideaal weer om de vliegtuigen te starten, wat dan ook massaal gedaan werd. De meest prachtige vliegtuigen taxieden richtig startbaan en sommigen vertoonden verrassende capriolen in de lucht. Een ware lust voor het oog.

Als laatsten haalden Klaas en ik om 17.00 uur de clubvlag neer, hetgeen door Cisca meteen vastgelegd werd. Zij bleven nog even lekker nagenieten  op een stoeltje in de zon en ik vertrok om 17.15 uur richting Eindhoven. Ondanks de regen was het toch weer een dag geweest om met veel plezier aan terug te denken.  Vanaf deze plaats een dikke merci aan Yvan en Jos, die deze dag mogelijk gemaakt hebben.Fotolink
John Gortemuller

Videolinks
Helivlucht
T28-Trojan
Boomerang
Heli's en Boomerang
PC-7