Fotopagina Fly In - Malle - 2017

Impressie van het evenement (door John Gortemuller)

Zondagmorgen, 20 augustus 2017, Dorpsplaats Malle, 09.00 uur. Ontmoeting en Begroeting voor de Fly In. Voor dit evenement hadden zich 14 PT's aangemeld. René zorgde weer voor het verrassingseffect en zo kwam het totaal op 15 Cruisers. Er wachtte ons nóg een verrassing, want Cor en Elien trakteerden de aanwezigen op een heerlijk stukje gebak, voorzien van het PT Cruiser logo. Een dikke merci voor Ingrid !!!
Het ontvangstcomité, bestaande uit Yvan, Jos en andere oudgedienden, kwam om 09.10 uur met hun drie prachtig gerestaureerde legervoertuigen op de Dorpsplaats aan.

Om 09.30 uur werd de groep nog even kort gebrieft, ontving iedereen het vignetje en een afdruk van het reglement en kreeg Yvan, als aandenken aan deze dag, het ingelijste A4 vignet. Klaar voor vertrek. Voorop gegaan door Yvan reden de Cruisers vervolgens in colonne richting vliegveld. De andere 2 legervoertuigen zorgden voor een vrije doorgang door simpelweg het overige verkeer te blokkeren.

Aangekomen op het vliegveld werden de PT's netjes op een rijtje gezet, wat foto's geknipt en de clubvlag geplaatst. De Fly In kon wat ons betreft beginnen, laat het publiek maar komen. Het weer is er prima voor in elk geval.

Nadat de nodige clubroddels de revue waren gepasseerd, gingen de cruisaders in groepjes hun eigen weg over het uitgestrekte terrein. Uiteindelijk belandden de meesten toch op het zonnige terras, waar o.a. redelijk goede koffie werd geserveerd. De mevrouw van de tapwagen liet zich niet gek maken. Ze moest per slot van rekening nog de ganse dag de bekertjes en glazen vullen. Daar nam ze dan ook ruim de tijd voor.

Op de platforms nam de bedrijvigheid inmiddels ook aardig toe. De opgestelde vliegtuigen hadden voldoende bekijks en tegen 10.30 uur gingen de eerste gasten een rondvlucht maken. Voor deze vluchten waren 2 vliegtuigen, 2 helikopters en een zweefvliegtuig beschikbaar. De helikoptervlucht was voor mijn kleinzoons Jay en Ryan het hoogtepunt van de dag. Voor de eerste keer in hun leven gingen ze, samen met papa Bas, de lucht in. Cadeautje van opa.

Ook de prachtig gerestaureerde legervoertuigen van Spearhead waren dit jaar ruim vertegenwoordigd. Tenten en verschillende andere legerattributen maakten het totaalplaatje compleet. Aan belangstelling van de aanwezigen was uiteraard geen gebrek. Op verzoek maakte Yvan met verschillende personen een rondje over het terrein in zijn Willy.

Tegen 12.00 uur begon het bezoekersaantal aardig toe te nemen. Dat was natuurlijk voor een groot deel te wijten aan het schitterende weer. Hoewel er toch wel wat bewolkt was, scheen de zon uitbundig.
Op het horecaplein nam de drukte ook weer aardig toe. Etenstijd. Hans en ik besloten om een goed belegde hamburger naar binnen te werken. Het duurde even voordat we aan de beurt waren, maar het was het wachten meer dan waard. En deze keer, in tegenstelling tot vorig jaar, hoefden we niet te schuilen onder een (te klein) partytentje.

Terwijl we van onze burgers stonden te genieten, steeg er een dubbeldekker op. Wat die piloot met dat vliegtuig in de lucht uithaalde was werkelijk adembenemend. Loopings, op z'n kop, recht of met een zwieper naar beneden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zat in het spectaculaire programma.

Op 20 augustus vond ook weer de Classic Car Tour plaats. Een toerrit waar veel prachtige oldtimers en klassiekers aan deelnamen. Het eindpunt van deze rit was het terrein van de Fly In. Vanaf ongeveer 14.00 uur kwamen de eersten aan en parkeerden hun wagens op het voor hen bestemde gedeelte. Ook zij trokken met hun voertuigen veel bekijks.

Rond 15.30 uur stond een demonstratie formatievliegen door de Belgische Red Devils op het programma. Het aanwezige publiek zocht massaal een goed plaatsje om dit stuntteam aan het werk te zien. Spectaculair was het om te zien hoe deze vier vliegtuigen in verschillende formaties het luchtruim doorkruisten.

Om 16.00 uur besloten de eerste Cruisers om te vertrekken. Ook de overige deelnemers maakten daarna aanstalten om huiswaarts te keren. Ondanks de bewolking was het toch droog gebleven. En zo sloten we de Fly In van 2017 af. Het was weer een prachtige dag geweest, waar iedereen met plezier aan terug zal denken.

Yvan en Jos, namens alle deelnemers een dikke merci voor jullie bijdrage in de organisatie van de Fly In en wellicht tot volgend jaar.


Ook Val vanDam heeft zich laten inspireren door de Fly In. Lees HIER wat het resutaat zou zijn van een kruising tussen een PT en een P51 Mustang.


0

1

2

3

4

5

6

7

7a

8

 7b

8a

9

10


Fotolinks

Bas Tinnenbroek
Manolito Speelman
Theo Welsing