Fotopagina Eindejaars Meeting 2017

Impressie (door John Gortemuller)

Nondeju, wat was het koud op zaterdagmorgen 18 november bij de Ontmoeting en Begroeting in Oirschot. Maar binnen in het BP station was het warm én ze hadden er koffie.
Erg leuk was het om de nieuwe leden Patrick en Annick uit Wilrijk (B) en Eskie (Jim) en Hetty uit Zoetermeer te mogen begroeten. Patrick had vooraf al een Cruisin.nl cap besteld en die kon ik hem met gepaste trots overhandigen. Nadat alle deelnemers gearriveerd waren volgde er een korte briefing over hetgeen deze dag ging gebeuren en precies volgens schema vertrok de colonne PT's om 11.45 uur voor een tour door Brabant.

De eerste plaats was Oirschot, waar we mooi op tijd doorheen reden, want later op de middag zouden er verschillende straten worden afgesloten i.v.m. de intocht van Sinterklaas. Na Oirschot volgde het centrum van Best. Ook hier was het druk i.v.m. de wekelijkse zaterdagmarkt. Vervolgens ging het richting Sint Oedenrode. Daarna via Nijnsel richting Son en Breugel. Op weg naar Aarle-Rixtel werd even een fotostop gemaakt op een mooi met bomen omrande weg. Ook in Aarle-Rixtel was het behoorlijk druk. Je merkt dan toch duidelijk het verschil met een meeting op zaterdag óf op zondag.
Na Aarle-Rixtel was het nog maar een klein stukje naar Helmond. Hoewel het Edah Museum als 2e op het programma stond, werd toch besloten om onze Cruisers hier te parkeren. Dit had te maken met de drukte op het (betaalde) parkeerterrein van AH en het (gratis) parkeerterrein wat om deze tijd i.v.m. de markt vol stond met wagens van de marktlui. De vrijwilligers van het museum waren zelfs bereid een uur eerder aanwezig om de hekken voor ons te openen.

Na het plaatsen van onze trots, de Clubvlag, liepen we gezamenlijk naar de Gavioli Zaal, waar we werden opgewacht door Wil van de Kerkhof en een groep enthousiaste vrijwilligers. In het horecagedeelte genoten we van een kopje koffie/thee en een lekker stuk vlaai. Daarna kregen we van Wil een uitleg over het museum én de aanwezige orgels. Natuurlijk speelden de verschillende orgels ook een gezellig deuntje en konden we met eigen ogen zien hoe de achterkant van zo'n orgel eruit ziet. Eventuele vragen werden vol passie beantwoord. Om de gezelligheid compleet te maken besloten Joke en ik om even een dansje te maken op de klanken van de "Grote Gaudin".

Tegen 14.30 uur vertrokken we voor het bezoek aan het Edah Museum. Ook hier werden we opgewacht door een aantal enthousiaste vrijwilligers. In de ontvangstruimte dronken we weer een kopje koffie/thee met een stukske peperkoek. De groep werd in tweeën gedeeld en kreeg vervolgens een rondleiding langs de historie van Edah. Heerlijk was het om te zien en vooral te horen hoe de meesten reageerden op de mooi uitgestalde producten en ingerichte "winkeltjes". "Oh ja, dat gebruikten wij vroeger ook" en "Och kijk nou, dat stond bij ons ook in de keuken". Over nostalgie gesproken.
Aan de positieve reacties was te merken dat we met z'n allen genoten hadden van hetgeen het Edah Museum te bieden heeft.

Het Edah Museum sluit om 17.00 uur en daarmee wordt ook het parkeerterrein gesloten. Daarom moesten diegene die deelnamen aan het afsluitend etentje, de PT's verplaatsen naar het andere (gratis) nabij gelegen parkeerterrein. Daar was nu volop plaats omdat de marktlui met hun voertuigen vertrokken waren. Er werd afscheid genomen van de niet mee-eters en daarna wandelden we naar het Pannenkoekschip. Daar namen we plaats aan de gereserveerde tafel, bestelden een drankje, plaatsten de bestelling voor het eten en namen de dag nog eens door. Een ieder liet zich de pannenkoeken, biefstukpuntjes en hamburgers goed smaken.

Ondanks het frisse weer en de enkele regendruppels konden we maar één ding concluderen: de Eindejaars Meeting was zonder meer geslaagd te noemen.


1

2

3

4

5

6

zaal

7

dans

edah

8

9

10

schip

11


Fotolinks

John Gortemuller
Peter Steppberger