Fotopagina CTN 14

Impressie van CTN 14 (door John Gortemuller)

Oktober 2016. De To-do lijstjes voor de 3 teamleden zijn nagenoeg klaar en we weten wat ons te doen staat. Dus hup.... aan de slag. De datum en provincie zijn inmiddels bekend en ik kan op zoek naar een hotel. De bedoeling was Eindhoven e.o. maar helaas. Bij het contact met het eerste hotel wordt al meteen duidelijk dat het zeker geen Eindhoven e.o. gaat worden. Het toeval wil, dat ene heer Meeuwis in hetzelfde weekend in het Philipsstadion heel veel mensen gaat vermaken. En die heel veel mensen blijven dan ook in Eindhoven e.o. slapen. Ergo: alle hotels in Eindhoven en omtrek zitten dan gewoon hartstikke vol.

Dus gaan we op zoek naar een hotel elders in de provincie en belanden uiteindelijk bij van der Valk in Uden. Een splinternieuw, nou ja... 3 jaar jong, hotel met uitstekende recensies. Daar zijn we welkom en de onderhandelingen kunnen beginnen. Een bijkomstig voordeel is, dat de salesmanager met ons meedenkt en zelfs bepaalde suggesties aandraagt. Het eindresultaat mag dan ook zeker gezien worden als zeer positief.

Vervolgens moet een locatie gezocht worden voor de Ontmoeting & Begroeting en voor de lunch. Dan pas kunnen de routes worden samengesteld. Als die eenmaal uitgestippeld zijn, is het zaak om te gaan checken of er in de dorpen, waardoor de route gaat, in het CTN weekend geen afsluitingen c.q. omleidingen zijn. En ondanks de toezeggingen blijkt er dan toch nog een stuk afgezet te zijn, hetgeen duidelijk werd in de route op zondag.

Inmiddels was niet alleen de datum, maar ook de locatie bekend gemaakt. Niet alleen op onze eigen website, maar ook op diverse buitenlandse forums. De promotie was begonnen.
Zoals elk jaar ging ook nu de officiële CTN 14 website eind maart 2017 online. Het aanmelden kon beginnen. Vanaf deze plaats willen we Ed en Sjoerd van der Veer nogmaals ontzettend bedanken voor hun inzet.

De eerste weken verliepen qua aanmeldingen vrij rustig. Maar naar verloop van tijd liep het aantal gestaag op. Alleen bij onze Duitse vrienden bleef het aantal deelnemers ver achter bij voorgaande jaren. Wel hebben we voor CTN 14 een recordaantal Nederlandse deelnemers mogen noteren, namelijk 41. Helemaal top!!
Op de sluitingsdatum, 31 mei 2017, stonden er in totaal 71 PT liefhebbers uit 6 landen genoteerd. Een prachtig resultaat.

Net als voorgaande jaren, waren er nu ook weer (meer) mensen die er een 3 daags feest van wilden maken. Dat bleek uit het aantal inschrijvingen voor het hotel op vrijdag 9 juni. En het was zoals gewoonlijk weer supergezellig. Alvast kennis maken met oude bekenden én nieuwe gezichten. Een bijzondere kennismaking was die met de familie Rácz uit Hongarije, waarmee ik vooraf al veel mailcontact had gehad. Toch maar even ruim 1300 km enkele reis maken om bij CTN 14 aanwezig te zijn.

Zaterdag 10 juni. Eindelijk is het dan zover. De Ontmoeting & Begroeting bij Eetcafé de Oude Ketting in Boxtel. Gepland tussen 10.00 uur en 12.00 uur. In een blakende zon werden de deelnemers door mijn dochter Meta bij de ingang opgevangen en doorgestuurd naar de locatie waar haar partner Manolito van elke PT én inzittenden een foto maakte.
Bij de inschrijving kregen de deelnemers de routes, de vouchers en een gevulde goody-bag en kon er genoten worden van een kopje koffie en een Brabants worstenbroodje, aangeboden door Cruisin.nl.

Na de briefing in de open lucht vertrok de karavaan met bevlagde PT Cruisers om 12.00 uur voor de eerste route. Deze eindigde in Haaren bij Herberg van Boxtel. Na wat passen en meten stonden daar om 13.30 uur dan eindelijk de PT's bij elkaar en kon begonnen worden met de lunch. Althans voor hen, die zich hiervoor opgegeven hadden.
Om 15.00 uur konden we met een voldaan gevoel beginnen aan de tweede route. Deze voerde de deelnemers ook nu weer door het Brabantse landschap en gezellige dorpjes.
Helaas leek de route voor sommigen  op een snelheidstest, maar daar is een verklaring voor. Als er in een route rotondes en/of stoplichten zijn opgenomen, vallen er openingen in de colonne. Daar kun je helaas weinig of niets aan veranderen.
Als dan de voorste auto gaat proberen de colonne weer in te halen, zal er dus vrij hard gereden gaan worden. Jammer voor hen die erachter rijden en eigenlijk helemaal niet nodig. Iedereen heeft namelijk een duidelijke routebeschrijving gekregen en kan dus gewoon in eigen tempo de route vervolgen. Want 70 PT's bij elkaar houden is een ondoenlijke opgave, ondanks de extra stops onderweg. Misschien een tip voor een volgende meeting.

Zo tegen de klok van 16.15 uur arriveerde de stoet bij hotel van der Valk in Uden. Daar konden zij, die dit nog niet gedaan hadden, zich inchecken. Tijd genoeg om je even lekker op te frissen en eventueel een drankje te doen op het zonovergoten grote terras. Vanaf 18.00 uur konden we genieten van een heerlijk 3 gangen diner in buffetvorm.

20.00 uur. Tijd voor de verschillende activiteiten. PT Stop, PT Slow, Tailgate en Show & Glow, alles onder leiding van een deskundige jury en op een speciaal hiervoor afgeschermd terrein. Twee medewerkers van van der Valk waren uitkozen om de Best in Show PT te beoordelen. Ook was inmiddels bekend van wie de meest Original PT was.

Voor hen, die hiervoor kozen, werd vervolgens een drankje geserveerd in de bar of op het terras. Als dan iedereen uiteindelijk voldaan de eerste dag afgesloten heeft, wordt het tijd om de kamers op te zoeken voor een welverdiende nachtrust.

Zondag 11 juni. Na een uitgebreid ontbijtbuffet verschijnen de deelnemers om 11.00 uur op de parkeerplaats. Als iedereen er is, wordt een opstelling gemaakt voor de traditionele groepsfoto. Voor vandaag staat het Boerenbondsmuseum in Gemert op het programma. Na een korte briefing en het inzamelen van het entreegeld voor het museum, vertrekt de caravaan van "mooiste auto's op de weg" richting Gemert. In het Boerenbondsmuseum kan je zien en beleven hoe men begin 1900 op het Brabantse platteland woonde en werkte. Behalve live muziek van koor het Boerenmoeske uit Eindhoven, was er ook een wedstrijd  Koemelken. Sommigen maakten van deze gelegenheid gebruik om de koe eens stevig bij de uiers te pakken.

Het verzoek om rond 14.30 uur weer terug te zijn bij het hotel, werd door iedereen keurig opgevolgd. Zo kon om 15.00 uur de afsluiting van CTN 14 beginnen. Traditioneel werd begonnen met de loterij, waarin ook deze keer weer prachtige prijzen te winnen waren. Dan is het tijd voor de uitreiking van de 17 bekers in de 7 categorieën. de winnaars hiervan kunt u bekijken op onze Bekerpagina.

Om 17.00 uur was dan een einde gekomen aan deze 14e editie van Cruise the Netherlands. Nadat iedereen afscheid had genomen van elkaar en van het Team, vertrok men weer naar huis. Terugkijkend op een prachtig en super geslaagd weekend, kunnen we maar één ding zeggen: Tot ziens allemaal bij CTN 15 !!


Ingelogde leden kunnen HIER de reacties van de deelnemers lezen.


 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

18

19

20


Fotolinks
Manolito Speelman (NL)
Michel Huisman
(NL)
Thomas Conrad (D) (2 delen)
Theo van de Velde (NL)
Sigrid Bartsch (D) (Facebook)
Timothy Jenkins (UK)
Michael Remmes (D)

Videolinks
Theo van de Velde (NL)


Breng ook een bezoek aan de CTN 14 Bekerpagina