Fotopagina Cruisin.nl Najaarsmeeting 2016

Impressie (door John Gortemuller)

Hoe het komt, is niet echt te verklaren. Als Arjan en Marianne van Herk een meeting plannen, schijnen de weergoden het daar niet mee eens te zijn. Ook bij deze Najaarsmeeting waren de voorspellingen weer niet erg gunstig. Het KNMI gaf voor zondag 20 november "code geel" af. Regenbuien en windstoten tot 90 km/u. En ik moet zeggen: onderweg naar de Ontmoeting & Begroeting zag het er inderdaad niet echt veelbelovend uit.
Maar een échte Cruisader laat zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Helaas moesten Theo en Helma annuleren vanwege de verzorging, die hun trouwe Hummer nodig had. De overige 13 aanmeldingen verschenen keurig op de afgesproken tijd in Alblasserdam. Het weer had zelfs onze Duitse vrienden Jan en Sigrid niet kunnen tegenhouden: zij kwamen voor de verandering met de "oude" PT van Sigrid. Deze had een gedaanteverwisseling ondergaan: een Rat-look vol roestplekken en met een heuse Rat in een kooi op het dak. Verzin het maar.
Heel blij waren we ook met de komst van Yvan, die na de ziekenhuisopname voor een hersenvliesontsteking, gelukkig weer zover hersteld was dat hij samen met Jos en Viv kon deelnemen aan de laatste meeting van 2016.

Remko en Gerdien hadden een leuke verrassing voor iedereen in de vorm van een toepasselijke cup-cake. Na de nodige clubroddels vertrokken we om 11.30 uur voor de eerste toertocht. Arjan en Marianne hadden voor iedereen een keurige routebeschrijving samengesteld, tevens voorzien van enkele toeristische informatie.
Op de dijk bij Kinderdijk werd gestopt om wat foto's te maken van de alom bekende molens. Begrijpelijk bij dit weer draaiden deze niet. Enkele deelnemers bleven in de PT zitten, anderen trotseerden de windvlagen om een mooi plaatje te schieten. Helaas waren de overige weggebruikers niet blij met de geblokkeerde rechter weghelft. Er ontstond dan ook al snel een aardige file op de dijk.

Aangekomen in Nieuw Lekkerland maakten we kennis met de vele kerkgangers, die één van de 6 kerken, die het dorp telt, met een bezoek gingen vereren.
Groot Ammers staat bekend als "ooievaarsdorp" maar waar we ook keken: geen ooievaar te bekennen. Zeker ondergedoken om niet uit hun nesten weg te waaien.

Vervolgens op weg naar Leerdam. PT's parkeren en tegen de wind in op weg naar de aanlegsteiger van de "Parel van de Linge". Een prachtig schip, waar voor ons de plaatsen aan stuurboord gereserveerd waren. Nadat iedereen zijn plaats gevonden had, werd de koffie geserveerd en konden we tevens genieten vaan een heerlijk stukje Betuws appelgebak.
Inmiddels was de boot vertrokken voor de 2 uur durende tocht over de Linge. We hadden weinig last van tegenliggers, maar volgens ingewijden is het in het hoogseizoen op de Linge ook file varen.
Leuk was het om te zien, hoe de schipper met de boot moest manoeuvreren om deze onder en tussen de wanden van een bruggetje door te krijgen.

Zo rond 15.00 uur meerden we weer aan om van boord te gaan en te beginnen aan de 2e route. De voorspelde regen was tot nu toe aardig uitgebleven, maar nu vielen er met regelmaat toch enkele buien. Mag niet deren, we zitten droog. Onderweg passeerden we onder andere Fort Asperen en enkele boomgaarden in prachtige herfstkleuren.

Dan is het tijd om weer een foto-stop in te lassen. We stoppen op een parkeerplaats langs de Waal en zien aan de overkant Slot Loevestein en in de verte de kerktoren van Woudrichem. Het dorp dat bekend geworden is als Wourkem in de serie Dokter Tinus.
We vervolgen onze route richting Gorinchem. Heel leuk was het idee van Arjan en Marianne om in het Lingebos, een groot recreatiegebied, een extra stop te in te lassen om een groepsfoto te maken.

Na het maken van de groepsfoto van zowel deelnemers als PT’s, vertrekken we voor ons laatste reisdoel: pannenkoekenhuis “het Lingebosch”. Hier nemen we afscheid van Jan en Sigrid, die vanwege hun lange terugreis niet mee-eten. De wind is wat gaan liggen en we besluiten om onze trots, de Clubvlag, op te zetten. Die heb ik per slot van rekening niet voor niets meegenomen.
We gaan naar binnen, zoeken een plaatsje aan de tafels, die voor ons gereserveerd zijn. De menukaart laat ons een enorme keuze aan pannenkoeken zien. Een ieder bestelt wat hem of haar lekker lijkt en nadat de lekkernijen op tafel staan, geniet iedereen zichtbaar.

Na het eten vertrekken de Cruisaders beurtelings huiswaarts. Een dankjewel aan alle deelnemers, maar een bijzonder dankwoord aan Arjan en Marianne. Zij hebben, samen met Mark en Rick, gezorgd voor een zeer geslaagde Najaarsmeeting.


route

17173
17180

00
17207

01

02

03

04

05

06

07

vlag


Fotolinks
Arjan en Marianne van Herk
John Gortemuller

Videolink
Marianne van Herk