Fotopagina American Day - Classic Park 2017

Korte impressie (door John Gortemuller)

Op zondagmorgen 9 april 2017 kwam het zonnetje om 9.15 uur heel voorzichtig te voorschijn. De locatie voor de Ontmoeting & Begroeting was eetcafé De Oude Ketting in Boxtel. Jaja... daar is inderdaad ook de Ontmoeting & Begroeting voor CTN 14.
Hopelijk is er dan wel een groot verschil in het aantal deelnemers, maar daar twijfel ik niet aan.
Nu waren we in elk geval met 5 PT Cruisers en 1 Fiat Panda. Oh ja? Ja, want totaal onverwacht verscheen ook Johan Hulsman. Omdat zijn PT (helaas) verkocht is wegens te hoge onkosten, kwam hij met de auto van zijn dochter. En omdat Johan ook een groot liefhebber van Amerikaanse auto's is, had hij besloten ook naar Boxtel te komen. Van harte welkom natuurlijk.

Nadat we onze koffie op hadden, vertrokken we om 9.45 uur richting Classic Park. Daar moesten we ons als club even aanmelden bij de organisatie en konden we het terrein oprijden. Behalve Johan, die moest zijn Panda (begrijpelijk) op het parkeerterrein zetten.
Bij de ingang van de paddock werd van elke deelnemer een foto gemaakt. Leuk voor later natuurlijk. U ziet ze onderaan deze pagina. Vervolgens werden onze PT's onder begeleiding keuring met de neusjes gelijk op de voor ons gereserveerde plaatsen neergezet. Nog even onze trots, de clubvlag, laten wapperen en de American Day kon beginnen.

Inmiddels was het 10.00 uur en de zon had zijn verlegen karakter verloren. Uitbundig straalde zij over het festivalterrein en zoiets geeft iedereen natuurlijk een goed gevoel. Dat gold ook voor de bezoekers, die inmiddels de paddock op kwamen gelopen. Terwijl de terrein zich verder vulde met de mooiste Amerikaanse bolides, zochten wij een plaatsje op het terras. Een kopje koffie gaat er dan wel weer in.

GertJan had een probleempje met de achterverlichting en omdat we toch tijd genoeg hadden, werd de zaak open geschroefd en aan een grondige inspectie onderworpen. Oplossen kon helaas niet omdat de oorzaak bleek te zitten in een defecte ledlamp en een reserve exemplaar was niet voorhanden.

Niet alleen buiten was veel moois te zien. Binnen, in het museum dat eigenlijk één grote showroom is, stonden ook de prachtigste  oldtimers en klassiekers. En alles is daar te koop, maar je moet wel een goed gevulde beurs meenemen. Zouden onze PT's over 60 jaar ook zoveel geld opleveren?

Zo tegen 15.00 uur hadden we alles wel zo'n beetje gezien en vertrokken Tony en Helma als eerste. Niet lang daarna gingen ook Jurgen en GertJan en als laatste vertrokken ook Yvan, Jos en Viv en ikzelf rond 15.30 uur.

We konden tevreden terugkijken op een prachtige dag en wat vooral bleek: ook met een gering aantal deelnemers kun je een heel geslaagde meeting hebben. GertJan, Tony en Helma, Jurgen, Yvan, Jos en Viv bedankt dat jullie er waren !!


1

2

3

4

5

7

8

5

9


1

2

3

4

5


Fotolink:
John Gortemuller