Fotopagina All American Days - 2016 - Rosmalen

Korte impressie (door John Gortemuller)

Op 8 en 9 oktober vond in het Autotron in Rosmalen voor de 3e keer het evenement All American Days plaats. Net als de vorige jaren had Cruisin.nl zich als club ook dit jaar aangemeld.
Dat resulteerde uiteindelijk in deelname van Cruisin.nl én West Nederland. Voor zaterdag 8 oktober had alleen GertJan zich aangemeld voor een plaats binnen in het Expodome. Op zondag 9 oktober kwamen, na annulering van Hans en Arjan & Marianne, uiteindelijk 12 PT Cruisers naar Rosmalen. Er waren ook nog 2 PT's van de organisatie aanwezig en zo stonden er dan 14 blinkende Cruisers op een rij.

GertJan was al vroeg aanwezig en kon zo een mooie plaats voor de rest regelen. Daar hebben we de hele dag profijt van gehad, want even na 10.00 uur kwam de zon boven het Autotron uit en heeft onze plaats de hele verdere dag tegemoet gelachen. Eigenlijk tegen alle voorspellingen in.

Nieuw dit jaar tijdens de All American Days was De Wonderworld of Airbrush (één van Europa's grootste Airbrushshow's) die te vinden was op de vide van de Expodome. Hier kon men alle facetten het airbrushen bewonderen. Ook werden er verschillende schildertechnieken gedemonstreerd. Heel bijzonder was de afdeling Bodypainting. Dames, in zeer schamele kledij, werden voorzien van een prachtige outfit op hun lijf. Onnodig om te vertellen dat deze dames aan belangstelling geen gebrek hadden.

Op de begane grond van het Exopdome stond, zoals gewoonlijk, ook weer het nodige moois opgesteld. Behalve prachtige bolides waren ook de stands met gereedschap, kleding, modelauto's en accessoires goed vertegenwoordigd. Ten opzichte van vorige jaren, was deze keer de hal aan de oostzijde van het Autotron dicht. Wellicht te wijten aan wat minder belangstelling.
Natuurlijk viel er op het buitenterrein, behalve onze Cruisers, ook voldoende ander Amerikaans rollend materieel te bewonderen. Voor elk wat wils zogezegd.

Van de organisatie hadden we het verzoek gekregen om met onze Cruisers een defilé langs het binnenpodium te rijden. Iets waar we natuurlijk graag gehoor aan gegeven hebben. Om 14.00 uur was het zover. De PT's werden gestart en we reden achter elkaar het Expodome in. Bij het podium stond een dame die aan hen, die dit wilden, een paar, soms overbodige, vragen stelde. Al met al was het een leuke gelegenheid om het aanwezige publiek kennis te laten maken met de Chrysler PT Cruiser.

Pieter, voor wie het kennelijk nooit zondag is, had tussen de bedrijven door nog even het complete interieur van de Red Bull vervangen. Tony en Helma zaten vanaf dat moment op lederen stoelen.

Nadat iedereen hetgeen gezien had wat voor hem interessant was, vertrokken de 1e Cruisers tegen 15.00 uur huiswaarts. En tegen 16.00 waren bijna alle PT's van het toneel verdwenen.
We konden allemaal terugkijken op een zeer geslaagde dag in en om het Autotron in Rosmalen.


gj
17a
17
33
39
44
46


Fotolinks:
John Gortemuller
All American Days

Videolinks:
Marijke Haverkamp (Facebook)
Ruud de Greef van Leeuwen