Fotopagina All American Day - 2017 - Rosmalen

Impressie (door John Gortemuller)

Keurig op tijd verschenen de 16 PT Cruisers op de afgesproken plaats bij de ingang van het Autotron. Na het schudden der handen en het uitdelen van de vignetjes konden we om 09.30 uur richting de paddock rijden om de Cruisers keurig in één lijn te parkeren.
In eerste instantie werkte hert weer niet echt mee, waardoor even schuilen in de hal geen overbodige luxe was. De bezoekers hadden kennelijk last van hetzelfde probleem, maar die schuilden waarschijnlijk gewoon thuis.
Zo rond 13.00 uur trokken de laatste donkere wolken weg en kwam zelfs een zonnetje tevoorschijn. Dat had tot gevolg dat zowel het aantal deelnemers als bezoekers zienderogen toenam.

Binnen in de hal viel eigenlijk meteen op dat de opzet van All American Day duidelijk minder was dan voorgaande jaren. Één hal was zelfs leeg en ook de ruimte tussen de twee hallen, die vorig jaar nog als ingang voor het publiek diende, stond er nu verlaten bij. Op het bordes, waar je vorige keer nog allerlei stands met airbrush-, bodypaint- en andere artistieke kunstwerken kon bewonderen, heerste nu een serene stilte.

Inmiddels was ook de ruimte achter de hal aardig gevuld met prachtige Amerikanen, die aan belangstelling van de bezoekers geen gebrek hadden. Iedereen vond wel iets van zijn of haar gading.
Om 14.00 uur verscheen een zwarte Cruiser bij de ingang van de paddock en werd door de controle naar de rij van aanwezige PT's gestuurd. Er stapte een heer en een dame uit, die natuurlijk door ons van harte welkom werden geheten. De man had een opvallende gelijkenis met een wel heel bekende zanger: Elvis Presley. Later bleek het niemand minder dan Frank Anthony te zijn, die later op de middag nog even een nummer van Elvis ten gehore bracht op het podium, begeleid door Dozz Banditozz.

Tussen de bezoekers en deelnemers kwam ik ook nog twee leden van Cruisin.nl tegen: Reinier Kahle en Monique Mooij. Zij waren deze keer niet met hun PT's aanwezig maar met een Chevrolet P10. Deze was sinds kort in hun bezit en precies op tijd klaar om er mee naar All American Day te gaan. Reinier's grote passie is het kappersvak en deze P10 had hij gekocht van een barbier uit Duitsland. Reinier wil de auto weer gaan gebruiken waarvoor hij oorspronkelijk werd ingericht: een mobiele Barbershop. Daarmee wil hij evenementen gaan bezoeken.

Tegen 16.00 uur begonnen de eerste Cruisers het terrein weer te verlaten en om 16.45 uur werd de Clubvlag ook weer opgeborgen. We hadden weer genoten van alles wat Amerikaans heet.


1

2

3

4

5

6

7

8


Fotolink:
John Gortemuller.
Peter Steppberger